طراحی سقف‌های شیبدار

نحوه طراحی سقف‌های شیبدار

امروزه اکثر ویلاهای کشور، دارای سقف شیروانی هستند. این نوع سقف در ویلاهای شمال کشور از زمانهای گذشته به علت بارش باران زیاد، مورد استفاده بوده است که تقریبا ۹۰درصد سقف این ویلاها از نوع شیروانی است. نوعی از این سقفها، دارای یک یا دو شیار است که نوع ساده آن محسوب می شود. نوع بعدی آن دارای شیار های بیشتری است. این سقفها از متریال گوناگونی ساخته می شوند که شامل ورق گالوانیزه رنگی، ورق طرح سفال، ورق سینوسی، ورق شینگل، ورق ذوزنقه، ورق تایل تکی پرچین و …..اشاره کرد. در ادامه نحوه طراحی سقف‌های شیبدار را خواهیم گفت.

طراحی سقف‌های شیبدار

طراحی سقف‌های شیبدار معمولا روی خرپا قرار می گیرند. خرپا می تواند فلزی و یا چوبی باشد. گاهی اوقات این سقف ها می توانند روی سقفهای بتنی یا طاق ضربی قرار گیرند. سقفهای شیروانی مقاومت بالایی در برابر زلزله و آتش سوزی دارند.

جزئیات اجرایی سقف های شیبدار به شرح زیر است:

خرپای فلزی پس از ساخت باید به نحو مناسبی رنگ آمیزی شود. همچنین باید دقت نمود که بال بالایی لایه‌های فلزی در یک شیب و در یک صفحه فرضی قرار گیرند. فاصله لایه‌ها باید متناسب با ابعاد ورقها انتخاب شود و در سقف‌های با خرپای فلزی باید خرپاهای حداقل در یک طرف کامل به کلاف بتن آرمه جوش داده شود.

در بسیاری از مناطق کشور و اکثر کاربری ها، درصد شیب سقف های شیروانی متغیر است. به همین دلیل، یکی از مهمترین قسمت‌های ساخت ویلا و یا سقف‌های شیروانی، میزان درصد شیب است.

طراحی سقف‌های شیبدار چگونه است؟

قبل از انجام طراحی سقف‌های شیبدار هدف از ساخت ویلا و استفاده از سقف شیروانی باید مشخص شود.

معیارهای سقف شیروانی استاندارد

برای ساخت یک سقف شیروانی استاندارد، فرمول مشخصی وجود ندارد. اولین و مهمترین چیزی که در ساخت و اجرای این نوع سقفها باید در نظر گرفته شود، احتساب حداکثر میزان بارش باران و برف و وزش باد در منطقه ی مورد نظر است. عدم رعایت این اصول، هزینه های مالی و گاهی جانی در بر دارد.

چگونگی طراحی و اجرای سقف های شیبدار

به سقفی که حداقل ۲۰ درجه تا حداکثر ۸۰ درجه شیب داشته باشد، سقف شیبدار می گویند. مهمترین عاملی که در طراحی و معماری یک ساختمان باید در نظر گرفته شود، موقعیت جغرافیایی منطقه است. برای طراحی سقف شیبدار، دقت و ظرافت بالایی لازم است.

هرچند امروزه میزان بارش برف و باران در اکثر مناطق کشور حتی مناطق پر بارش به میزان قابل توجهی کم شده است؛ اما همچنان از این سقفها در ساخت ویلاها استفاده می شود. به همین دلیل طراحی دقیق و استاندارد، از عوامل مهم در این کار است.

داشتن یک نمونه کار کامل و مناسب برای آشنایی با این امر بسیار الزامی می‌باشد. طرح های موجود در فولاد گستران توسط طراحان مجرب طراحی شده و تمامی استانداردهای طراحی معماری و اصول شیروانی و سقف شیبدار در آن رعایت گردیده است.

اجرای سقف شیروانی یک ویلا به این صورت می‌باشد که ابتدا ستون گذاری و بستن بالای ستونها بصورت فلزی یا بتنی طبق نقشه صورت گرفته و سپس اقدام به خرپاسازی با پروفیل فلزی با ابعاد مورد نیاز می شود. بعد از ساخت و نصب خرپاها، تیرریزی روی تیرهای اصلی به فاصله دلخواه انجام می شود. پس از تکمیل زیرسازی و جوشکاری کامل تیرها، نصب تایل ها با پیچ‌های مخصوص شیروانی آغاز می شود.

پروفیل سقفی

سقف های شیروانی مورد استفاده در اقلیم های گوناگون

در مناطق سردسیر، به علت بارش فراوان، برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل ساختمان، از سقف شیروانی استفاده می شود.

جنس سقف شیروانی

مهمترین مصالحی که پوشش سقف شیروانی را تشکیل می‌دهد عبارتند از:

ورقهای گالوانیزه و یا تایل های مختلف با موج‌های ریز و درشت سینوسی و ذوزنقه.

چگونه ساختمان خود را سبک سازی کنیم؟

سبک بودن ساختمان در مواقع بروز زلزله، از موارد کاهش خسارات مالی و جانی است. استفاده از سقف شیروانی به جای سقفهای بتنی و آهنی، باعث افزایش ایمنی ساختمان می شود. علاوه بر این باعث زیباتر شدن ساختمان و کاهش نفوذ سرما و گرما به داخل ساختمان نیز خواهد شد.

اگر برای طراحی بام و سقف منزلتان به دنبال افراد خبره و متخصص می باشید، کارشناسان مجرب فولاد گستران در خدمت شما هستند. شما می توانید با کیفیت ترین سقف های شیب دار را به همراه اجرای آن از ما بخواهید.

نوشتهٔ پیشین
پروفیل درب و پنجره چیست؟
نوشتهٔ بعدی
کاربرد انواع ورق گالوانیزه

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید