برای اینکه بفهمیم خمکاری پروفیل چیست و چگونه انجام می شود، ابتدا باید بدانیم ساختار پروفیل چگونه است. پروفیل مقطعی طویل با سطح مقطعی ثابت و توخالی می باشد. شکل دادن و خمکاری این محصول، یکی از چالش های بزرگی است که کاربران با آن مواجه هستند. از پروفیل در ساخت  بسیاری از مصنوعات فلزی استفاده می شود. با استفاده از روشهای مختلف خمکاری پروفیل، علاوه بر ساخت انواع مصنوعات با اشکال گوناگون، به زیبایی و جذابیت محصول نیز اضافه خواهد شد. استفاده از انحنا و خم در بسیاری از مصنوعات فلزی از زمانهای گذشته مرسوم و جذاب بوده است.

به ایجاد زوایای مختلف در جهات متفاوت و به وجود آوردن شکل دلخواه، خمکاری پروفیل گفته می شود. هدف از این کار، زیبا سازی محصول و آسان شدن کار بر روی محصول نهایی با استفاده از دستگاهها و تجهیزات مخصوص می باشد.

انواع پروفیل

پروفیل دارای انواع مختلفی است که در ابعاد گوناگونی تولید می شود. رایج ترین آنها، قوطی صنعتی، مبلی و ساختمانی می باشد.

پروفیل ها به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم تولید می‌شود. در روش مستقیم، ابتدا به ورق  فولادی شکل داده نمی شود و سپس به قوطی تبدیل خواهد شد. در روش غیرمستقیم ابتدا لوله را تولید کرده و سپس طی فرآیندی آن را شکل داده به به صورت قوطی در می‌آورند.

با توجه به نوع روش تولید، دو نوع پروفیل در بازار موجود است که عبارتند از پروفیل باز و پروفیل بسته.

  • پروفیل باز: ا با استفاده از این پروفایل محصولاتی همچون نبشی، ناودانی، میلگرد و تسمه تولید می شود
  • پروفیل بسته: سطح مقطع این نوع از محصولات توخالی می‌باشد که از آن  محصولاتی همچون پروفیل درب و پنجره، قوطی و پروفیل درب‌های کرکره برقی تولید می شود.

فروش فرمینگ شادولاین طرح جدید

کاربردهای پروفیل چیست؟

با توجه به نوع کاربرد پروفیل، خمکاری آن صورت می گیرد. به همین دلیل خمکاری آن از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. از پروفیل هایی که مقطع بزرگتر و مربعی شکل دارند، به اسم ستون شناخته می شوند و در ساختمان سازی و اسکلت ساختمان ها و ساخت شاسی تریلر ها استفاده می شود. پروفیل هایی که به شکل قوطی بوده و دارای مقطع کوچکی هستند، در ساخت درب و پنجره، ساخت نرده و صنایع خودرو سازی کاربرد دارند.

روش‌های خمکاری پروفیل

پروفیل‌ها بعد از تولید برای کاربردهای گوناگونی مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به کاربرد مورد نظر، برای دستیابی به قطعات مختلف در طرح‌ها و شکل‌های متفاوت باید عملیات خمکاری را بر روی پروفیل انجام داد. این فرآیندها معمولا شامل جوشکاری، خمکاری، برشکاری و مونتاژ می‌باشد. گاهی در خمکاری پروفیل به مانند خمکاری میلگرد برای زاویه دادن به آن و گاهی برای زیبایی آن انجام می‌شود. در ادامه مطلب به روش‌های مختلف خمکاری پروفیل می‌پردازیم.

خمکاری پروفیل به روش دستی

در این روش صنعتگران با استفاده از نیروی انسانی و قالب های خمکاری، شکل پروفیل را تغییر می دهند. با استفاده از  قالب، چکش، تسمه و ابزارهای کمکی و اعمال نیرو، پروفیل به شکل دلخواه در می آید.

 استفاده از حرارت در خمکاری پروفیل دستی

هنگام استفاده از پروفیل های ضخیم، به جز ابزارهای کمکی و اعمال نیروی انسانی، از حرارت کمک گرفته میشود. در این روش یا پروفیل در کوره قرار می گیرد و حرارت می بیند یا در تماس با شعله مستقیم، حرارت دیده و به شکل دلخواه در می آید. استفاده از حرارت، خمکاری را آسانتر می کند. 

خمکاری پروفیل به روش صنعتی

در این روش از دستگاههای مجهز و مختلفی استفاده نی شود. با توجه به ابعاد پروفیل ها، از دستگاه هایی متناسب با ابعاد پروفیل استفاده میشود تا هر کدام به شکل مطلوب و دلخواه، خمکاری شوند. اکثر اوقات هدف از  ایجاد انحنا و خم در پروفیل، ایجاد زیبایی بر روی آن می باشد.

تولید کننده فرمینگ کرکره سینوسی

انواع دستگاه خمکاری پروفیل

در روش صنعتی خمکاری انواع پروفیل‌ها از دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شود. هر کدام از این دستگاه‌ها قیمت متفاوتی دارند که در ادامه آنها را بیان می‌کنیم.

  • دستگاه خم پروفیل
  • دستگاه خمکن برای پروفیل‌های بسیار بزرگ
  • دستگاه فرم دهنده پروفیل
  • دستگاه خمکن تیر و پروفیل
  • ماشین فرمینگ پروفیل
  • دستگاه خمکن پروفیل و لوله
  • ماشین خم لوله و خم پروفیل
  • دستگاه خمکن پروفیل و تسمه
  • دستگاه خمکن پروفیل نیمه اتوماتیک
  • دستگاه خمکن پروفیل و ایجاد مارپیچ
  • دستگاه‌های خمکن پروفیل عمودی و افقی
  • دستگاه رول کن لوله و پروفیل
  • ماشین رول کننده و فرم دهنده پروفیل
  • ماشین خم کن پروفیل دستی
  • دستگاه رول کن پروفیل عمودی و افقی
  • دستگاه خمکن پروفیل چندکاره
  • دستگاه فرم دهنده پروفیل و مجهز به سیستم کنترل
  • دستگاه خم کن پروفیل دستی و برقی

دستگاه‌های نام برده شده دارای تنوع بیشتری هستند که در اینجا برخی از آنها را نام بردیم. در خرید این دستگاه‌ها باید به نوع پروفیلی که قرار است خمکاری شود، دقت نمود.

جنس پروفیل و دستگاه مورد نیاز هرکدام

دستگاهی که برای خم کاری استفاده میشود بستگی به جنس، ابعاد و شکل ظاهری پروفیل دارد. برای مثال برای پروفیل آهنی، آلومینیومی، فولادی و مسی دستگاههای متفاوتی استفاده خواهد شد.

از دستگاه خمکاری پروفیل به روش نورد سرد، برای  انواع پروفیل استفاده می‌شود. از این دستگاه برای خمکاری انواع پروفیل‌ها با شکل و ابعاد مختلف، استفاده می شود. معمولا برای خمکاری لوله‌ها، میله، نبشی، تیرها، پروفیل‌های T شکل و U شکل از این دستگاه مجهز استفاده می‌شود.

اگر بخواهیم دستگاه‌ها انواع پروفیل‌ها با جنس های مختلف را خمکاری کنند، باید از رول‌های متفاوت و مناسب پروفیل استفاده کنند. زیرا تغییر جنس و شکل مقطع پروفیل، شرایط را برای خمکاری پروفیل تغییر میدهد. مثلا برای خمکاری پروفیل‌های آلومینیومی، باید از دستگاه خمکن ورق آلومینیومی استفاده می‌شود ودلیل آن این است که جنس رول و نیرویی که بر پروفیل وارد میشود با سایر دستگاه‌ها متفاوت است.

مزیت خمکاری پروفیل

استفاده از پروفیل و کاربرد آن در صنایع مختلف از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. چرا که با خمکاری این محصول، استفاده های جدید و زیادتری از آنها می شود. به عنوان مثال تجهیز نمای داخلی تونلها، سازه های فلزی و متروها، از مهمترین کاربردهای خمکاری پروفیل است. همچنین در ساخت تجهیزات ورزشی، قفسه برای نمایشگاه و فروشگاه، اسکلت بندی گلخانه ها، درب و پنجره، سقف و بسیاری از کارهای دیگر، کاربرد دارد. فولاد گستران در زمینه خمکاری پروفیل نیز خدمات رسانی انجام می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ما تماس بگیرید.

نوشتهٔ پیشین
پروفیل Upvc چیست؟کاربرد و ویژگی آن
نوشتهٔ بعدی
خم کاری ورق چیست؟

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید